Hondenverzekeringen

Hondenverzekering

Een hondenverzekering afsluiten is voor velen een formaliteit, u wilt tenslotte dat uw hond goed verzekerd is. Mocht uw hond dan toch wat overkomen dan krijgt het dier een goede medische behandeling. Een hond is vaak een belangrijk onderdeel van uw gezin, juist daarom is het belangrijk om een goede hondenverzekering af te sluiten.

Er zitten grote verschillen tussen de dekking en premies bij de diverse hondenverzekeringen. Vergelijk daarom voorwaarden en premies van alle hondenverzekeraars. Om u een handje te helpen hebben we de 3 meeste gekozen hondenverzekeringen met elkaar vergeleken in onderstaande tabel:

Aanbieder
Bereken je premie

Meer informatie
Bereken je premie

Meer informatie
Bereken je premie

Meer informatie
Populariteit

64% kiest voor deze verzekering22% kiest voor deze verzekering14% kiest voor deze verzekering
Premie indicatie per maand:Puppy: €19,69

Hond: €22,14
Puppy: €22,97

Hond: €24,13
Puppy: €32,75

Hond: €34,44
Eigen bijdrage:20%15%19%
Maximale uitbetaling per jaar:€2.500€3.000€5.000
Dekking:
Aanschaf en plaatsing chip:JaJaJa
Dierenarts bezoek:Ja50%Ja
Aandoeningen heupen/ellebogen:OptieJaNee
Castratie/Sterilisatie:OptieNeeJa
Opname en verblijf kliniek:JaJaJa
Gedragstherapie:OptieJaOptie
Geneesmiddelen/medicijnen:JaJaJa
Crematie:OptieJaOptie
Preventieve zorg / Vaccinatie:OptieOptieOptie
Bereken je premieBereken je premieBereken je premie

Beste moment om uw hond te verzekeren?

Het komt nog steeds regelmatig voor dat hondeneigenaren pas een hondenverzekering afsluiten wanneer uw hond al klachten heeft. Soms is het niet meer mogelijk om uw hond te verzekeren, dit omdat uw dier er in sommige gevallen al te erg aan toe is. Het beste moment om een hondenverzekering af te sluiten is bij het aanschaffen van uw hond. Een jonge hond is vaak kerngezond vergeleken met ietwat oudere honden. Indien u direct bij de aanschaf van uw huisdier een verzekering afsluit kan dit behoorlijk schelen in de maandelijkse premie.

Wereldwijd en zeker in Nederland blijft de diergeneeskunde zich erg ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat uw hond steeds beter kan worden geholpen mocht uw dier het nodig hebben. Aandoeningen en klachten die in het verleden vaak niet verholpen kunnen worden kunnen tegenwoordig met succes worden behandeld. Dit zorgt ervoor dat de gemiddelde leeftijd van honden sterk is toegenomen ten opzichte van een aantal jaren geleden.

Soorten hondenverzekeringen

De aanbieders van hondenverzekeringen bieden allemaal verschillende typen hondenverzekeringen aan. Er zijn 5 hondenverzekeraars waar u uit kunt kiezen. U kunt voor het afsluiten van een hondenverzekering kiezen uit: Ohra, Proteq Dier & Zorg, Petplan, Jumper en Inshared.

Deze verzekeraars maken qua dekking onderscheidt tussen onderstaande categorieën:

– Hondenverzekering voor ziektekosten
– Hondenverzekering voor ongevallen
– Reisverzekering voor uw hond
– Overlijdensverzekering voor uw hond

Hondenverzekering voor ziektekosten

Elke hond kan ziek worden, u goed u het dier ook verzorgd. Mocht uw hond iets overkomen dan wilt u natuurlijk de beste zorg voor uw hond. Om de beste zorg te kunnen bieden dient u een verzekering voor uw hond te kiezen en af te sluiten.

Wanneer u een verzekering gaat afsluiten is het goed om te letten wat de uitsluitingen zijn bij de verzekering waar het om gaat. U zult niet de eerste zijn die er pas te laat achter zou komen dat uw hond niet optimaal verzekerd is. Voorbeelden van dergelijke uitsluitingen is bijvoorbeeld een erfelijke ziekte. Sommige hondenrassen hebben veel voorkomende aandoeningen, deze zijn soms ook uitgesloten.

Hondenverzekering voor ongevallen

Veel hondenbezitters sluiten een hondenverzekering af voor de ziektekosten voor hun huisdier. Het afsluiten van een hondenverzekering voor ongevallen wordt door veel hondeneigenaren vergeten. Dit terwijl dit type verzekering minimaal zo belangrijk is als een hondenverzekering voor ziektekosten.
Indien u deze optie meeverzekerd neemt de dekking enorm toe terwijl de kosten van de maandelijkse premie vaak erg meevallen.

Voorbeelden van veel voorkomende ongevallen die je meeverzekerd met deze optie zijn: verwondingen (toegebracht door andere honden), ongevallen, brandwonden en vergiftiging.

Reisverzekering voor uw hond

Verreweg de meest populairste reisverzekering is de doorlopende reisverzekering. Dit biedt u de zekerheid dat uw hond ook in het buitenland gebruik kan maken van medische hulp.

Overlijdensverzekering voor uw hond

De overlijdensverzekering zorgt ervoor dat uw hond een passende begrafenis krijgt wanneer uw dier komt te overlijden.

Bent u niet alleen op zoek naar een hondenverzekering maar zoekt u een verzekering voor uw kat of konijn? Bekijk dan onze huisdierenverzekeringen pagina.

Geef ons een cijfer!


Submit your review