Kattenverzekeringen

Kattenverzekering

Het afsluiten van een kattenverzekering kan erg ingewikkeld zijn omdat de voorwaarden en premiers per verzekeraar flink kunnen verschillen. Om u veel uitzoekwerk, lezen van polissen en vergelijken te besparen hebben wij dit al voor u gedaan.
Op onze kattenverzekeringen pagina vind u een overzicht van alle aanbieders van kattenverzekeringen en leest u uit welke onderdelen en kattenverzekering is opgebouwd.

Beste moment om uw kat te verzekeren?

We zien nog erg vaak dat er pas een kattenverzekering wordt afgesloten wanneer uw kat al klachten heeft. In sommige gevallen is het niet meer mogelijk om uw kat te verzekering omdat het beestje er soms al te erg aan toe is. U kunt uw kat het beste verzekeren direct bij de aanschaf. Jonge katten zijn dikwijls gezond en kosten hierdoor zeer weinig aan maandelijkse premie. Wanneer u pas veel later een verzekering afsluit is de maandelijkse premie vaak al een stuk hoger.

We zien dat tegenwoordig de diergeneeskunde sterk vooruit gaat. Hierdoor kan uw kat vaak erg goed worden geholpen mocht dit nodig zijn. Klachten en kwalen waar in het verleden weinig aan kon worden gedaan kunnen tegenwoordig vaak succesvol worden verholpen. Hierdoor zien we in de loop der jaren de gemiddelde leeftijd van katten toenemen. Dit is erg goed nieuws, hierdoor heeft u langer plezier van uw huisdier.

Soorten kattenverzekeringen

De diverse aanbieders van kattenverzekeringen bieden allemaal diverse type kattenverzekeringen aan. U kunt voor het afsluiten van een kattenverzekering kiezen uit de volgende verzekeraars: Ohra, Proteq, Petplan, Jumper en Inshared.

Deze aanbieders van huisdierenverzekeringen maken qua dekking onderscheidt tussen onderstaande categorie├źn:

– Kattenverzekering ziektekosten
– Kattenverzekering ongevallen
– Reisverzekering voor uw kat
– Overlijdensverzekering voor uw kat

Kattenverzekering ziektekosten

Elke kat kan ziek worden, u goed u ook voor uw dier zorgt. Mocht uw kat onverhoopt toch wat overkomen dan wilt u natuurlijk de beste medische zorg voor uw kut. Om deze goed zorg te kunnen bieden dient u een verzekering voor uw kat af te sluiten.

Als u een verzekering gaat afsluiten is het goed om te letten op eventuele uitsluitingen. Voorbeelden van uitsluitingen is bijvoorbeeld een erfelijke ziekte. Sommige katten rassen hebben veel voorkomende aandoeningen, deze zijn in een aantal gevallen ook uitgesloten.

Kattenverzekering ongevallen

Veel katteneigenaren sluiten een kattenverzekering af voor de ziektekosten voor de kat. Het afsluiten van een verzekering voor ongevallen wordt veelal vergeten. Deze verzekering is minimaal zo belangrijk is als een kattenverzekering voor ziektekosten. Wanneer u deze optie meeverzekerd neemt de dekking flink toe terwijl de kosten van de maandelijkse premie die u moet betalen vaak erg meevallen.

Voorbeelden van veel voorkomende ongevallen die je meeverzekerd met deze optie zijn: wonden (toegebracht door een andere kat), ongevallen en vergiftiging.

Reisverzekering voor uw kat

De populairste reisverzekering is de doorlopende reisverzekering. Hierdoor heeft u de zekerheid dat uw kat ook in het buitenland is verzekerd tegen medische onkosten mocht dit nodig zijn.

Overlijdensverzekering voor uw kat

Een overlijdensverzekering zorgt ervoor dat uw kat een mooie begrafenis krijgt wanneer uw huisdier komt te overlijden.